:
Yazilar
Konu Konu: GÜZEL CEVAPLAR - 9 - Cevap YazYeni Konu
Yazar
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
selamikaranfil
moderatör
moderatör

Durum Online: Offline
Gönderildi: 06 Temmuz 2005 - 12:06 | IP Kayıtlı Alıntı selamikaranfil

DAHA ZORUNU YAPIYOR!
    Hz. Ali'ye:
    - Allah, bu kadar insani nasil hesaba çeker? diye soruldugunda, söyle cevap vermistir:
    - Nasil riziklandiriyorsa öyle.

CIMRI
    Meshur Cimri Pasa, atlarinin arpa yemesi gerektigini söyleyen seyislerine kizar ve her seferinde "Lâ havle" çekermis.
    Bir gün atlari dermansizliktan yigilip kalinca, hiddetle sormus.
    - Atlarima ne oldu?
    Seyis, cevabi yapistirmis:
    - Ne olacak efendim, "Lâ havle" yiye yiye "Ve lâ kuvvete" oldular.

NE OLUYOR!
    Mehmet Kirkinci: "Hocam, ben namaz kilmakla Allah'a ne faydam oluyor?" diye soran birine su cevabi vermis:
    - Senin namaz kilmamakla kendine ne faydan oluyor?

NASIL GEÇIRIR?
    Necip Fazil'a, "Allah, deveyi ignenin deliginden geçirebilir mi?" diye sormuslar. "Evet geçirir" demis. Bunun üzerine "deveyi mi küçültür, yoksa igneyi mi büyültür?" demisler. Necip Fazil, Ilahi kudretin sonsuzlugunu ifade babinda, su cevabi vermis:
    - Ne deveyi küçültür, ne igneyi büyültür. Gökteki yildizlari senin gözbebegine sigdirdigi gibi, vizir vizir geçirir.

KÖSE
    Hazret-i Sems'i, konusup nasihat etmesi için bir meclise davet etmisler. Hazret, meclise girer girmez, kapi esigine oturmus. Kendisini bas köseye davet edenlere de su cevabi vermis:
    - Adam adamsa oturdugu her yer köse olur ona! Adam adam degilse, köse bile esik olur ona!

IÇIMIZDEKI HOROZ
    Çocuk:
    - Babacigim, demis. Bana bir horoz alsan da, sabahlari ötüp beni namaza kaldirsa.
    Adam:
    - Canim ogul, diye cevap vermis. Senin içindeki horoz ötmedikten sonra, disaridaki horozun fayda verecegini mi saniyorsun?

YEMEGE YENILMEK
    Sasani hükümdarlarindan Ardsir Babegân, doktoruna, "Bir günde ne kadar yemek yemeli?" diye sordu. Doktoru:
    - Üçyüz gram kadar yeter, dedi.
    Babegân
    - Bu kadarcik sey insana ne kuvvet verir ki? diye bunu az bulunca, doktor su karsiligi verdi:
    - Bu kadari seni tasir. Bundan fazla olursa sen onu tasirsin.
Sayfa Başı Göster selamikaranfil's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır selamikaranfil

Cevap YazYeni Konu
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

Foruma Git
Bu işlemi yapamazsınız: Yeni konu gönderme
Bu işlemi yapamazsınız: Konulara cevap yazma
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı silme
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı düzenleme
Bu işlemi yapamazsınız: Anket oluşturma
Bu işlemi yapamazsınız: Oy kullanma