:
Yazilar
Konu Konu: 23 Yil SonraGelen Mektup... Cevap YazYeni Konu
Yazar
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
Poro Mustafa Uludag
ziyaretci
ziyaretci

Durum Online: Online
Gönderildi: 07 Haziran 2006 - 21:50 | IP Kayıtlı Alıntı Poro Mustafa Uludag

Merhaba Degerli Kardesim Mustafa, Çok uzun süredir yazmiyor olmamin sebebi; uzun uzun yazmak istememden dolayidir. Hemen bir-iki cümle yazip sonuna da telefonumu ekleyip kisa bitirmek istemedim. Benim de gündüzleri hem bakanlikta, hem baskent üniversitesinde, hem de orta dogu teknik üniversitesinde islerim var, geceleri de sinav hazirlamak, sinav okumak ve internette arastirma yapmakla geçiyor. Aslinda çok az bos zamanim oluyor, onlarda da biraz ailemle ilgileniyorum, biraz da dogruyu söylemek gerekirse hiç bir sey yapmayip kafami dinliyorum. Gazete hemen hemen hiç okumuyorum. Televizyon desen hiç seyretmiyorum sayilir. Çünkü ne zaman gazete okusam PKK yandaslarinin Türkiye'yi nasil sinsice ele geçirmekte olduklarini anlayip kahroluyorum. Ayda bir kere hanimla sinemaya gidiyoruz, senin anlayacagin asosyal bir adam olup çiktim iste. Komsuluk iliskileri desen sifir. Türk Silahli Kuvvetlerindeki çok degerli hizmetlerin inan beni çok gururlandirdi. Biliyorsun ben bir Sehit çocuguyum. Bu vatani ve bayragimi çok seviyorum ve... gerisini Insallah basbasa konusuruz. Yobazliga, bagnazliga karsiyim. Fakat Türk Silahli Kuvvetlerindeki bu "kurunun yaninda yas da yakma" uygulamasi dindar bir kisi olmayisima ragmen beni de üzüyor. Bir sekilde aradaki siniri iyi tahlil edebilseler ne iyi olurdu. Sivil de olsa, asker de olsa insanlar dini inanç ve ibadetlerinde özgür olmalidirlar. Yeter ki kimse kimseyi inanmaya veya inanmamaya zorlamasin, rahatsiz etmesin. Sen benden daha iyi bilirsin: Dünyanin hemen hemen bütün modern ordularinda (basta ABD) tabur seviyesinden baslayarak her birimde bir din adami (rahip, papaz, vb.) bulunur. Maneviyati yüksek olmayan bir askerin savasmasi daha zordur. Gerçi bunlari daha sonra tekrar Insallah yüz yüze konusuruz ama, sana Narlik'tan yillar sonra rahmetli babamla ilgili olarak duydugum bir gerçegi aktarayim: Bir gün tesadüfen, rahmetli babamin bir silah arkadasi ile tanistim. O da henüz binbasi iken emekli olmus bir subay idi. Babamin pilot üstegmen iken Amerika'ya lisan kursu için gittiginde, yaninda seccade götürdügünü, namaz kilmakta oldugunu hiç kimseye belli etmedigini, böyle bir pilota bir daha tanik olmadigini söylemisti. Mesajimi bitirmeden önce bir istirhamim var: Biz her ne kadar bir sene kisa bir süre de olsa Narlik'ta iyi, kötü, tatli, aci bir çok olayi birlikte yasadik, birlikte paylastik. Bu paylasimlarin sonucu da bence kardes gibi olduk. Üstelik beni açliktan ölmek üzere iken sen kurtardin :) bunu sik sik anlatiyorum - Allah senden razi olsun. Bana "sen" diye ve sadece "Kemal" diye hitap etmen benim kendimi daha rahat hissetmemi saglayacak. Ama yine de "Ben böyleyim, degisemem" diyorsan saygi duyarim. Ama o zaman da benim sana "kardesim" veya "sen" diye hitap etmeme umarim alinmazsin. Telefonum xxxxxxxxxxx ama umarim bir gün kismet olur da yüz yüze görüsebiliriz. Allah'a Emanet Ol Kardesim. Kemal
Sayfa Başı Göster Poro Mustafa Uludag's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır Poro Mustafa Uludag

Cevap YazYeni Konu
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

Foruma Git
Bu işlemi yapamazsınız: Yeni konu gönderme
Bu işlemi yapamazsınız: Konulara cevap yazma
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı silme
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı düzenleme
Bu işlemi yapamazsınız: Anket oluşturma
Bu işlemi yapamazsınız: Oy kullanma