yusufuludag moderatör
Durum Online: Offline Mesaj: 51
|
Gönderildi: 28 Mayis 2005 - 17:05 | IP Kayıtlı
|
|
|
<br />SEVGILI AKYAZI SEVDALISI GÖNÜL DOSTLARI
<br />
<br />Bilindigi gibi 1998 yilinda ilkini gerçeklestirdigimiz ve adini “Geleneksel Akyazililar Dostluk Senligi” koydugumuz etkinligimizi 8 yildir araliksiz yapmaktayiz. Icra ederken heyecan ve mutluluk, yaptiktan sonra da büyük bir organizasyona imza atmanin hakli gururunu yasadigimiz bu senliklerde görev alanlara,maddi ve manevi yardimlarini esirgemeyenlere,gecesini gündüzüne katarak fedakarlikta bulunanlara kisacasi emegi geçen herkese ve islerini ,zamanini ayarlayarak yurdun çesitli bölgelerinden hatta yurt disindan gelerek senliklerimize katilanlara sonsuz tesekkürler .Bu yila kadar yapilan tüm senliklerde görev aldigim için senliklerin organizasyonlarinda görev alan arkadaslarin karsilastiklari zorluklari biliyorum. Ancak içimizdeki Akyazi sevdasi engel tanimadi ki her türlü zorluga karsi sekiz yildir bu senlikler devam etti. Amaci yurdun çesitli bölgelerinde hatta yurt disinda bulunan Akyazililari yilda bir defa da olsa bir araya getirerek hasret gidermelerini ve eski kusak Akyazililar ile yeni kusak Akyazililarin tanismasini,kaynasmasini saglamak olan senliklerin amacina ulastigi inancindayim. Kendimden örnekler verebilirim. Akyazi senlikleri sayesinde tanidigim gençlerle bir tiyatro ekibi kurduk. Iki yildir sahnelerde sergiledigimiz oyunlar begeni ile izlenmektedir .Önceleri senligimizde gösteri yapmasi için folklor ekiplerine ihtiyaç duyulurken simdi bu görevi yine bu gençlerimiz üstleniyorlar. Üç dört kisi ile yapmaya çalistigimiz senliklerin eglence bölümünü simdi on, onbes kisilik Akyazi Sanat Ekibi ile yapmaktayiz. Ayrica çocuklarin okul bahçelerinde, parklarda oynarken,yolda anne babasi ile giderken beni taniyarak bana gülümsemesi el sallamasi sevgi göstermelerinde bulunmasi da senligin amacina ulastiginin bir göstergesi degil midir? Bu örnekleri çogaltabiliriz. Kim bilir kimler yillardir göremedigi insanlarla hasret giderdiler,kim bilir kimler yillar sonra ilk defa ata topraklarina geldiler, kim bilir kimler kimlerle ilk defa tanisti ve kim bilir kimler ilk defa akraba olduklarini ögrendiler.
<br /> Senliklerin ilki veya ikincisi idi tam hatirlayamiyorum bir skeç oynamistik. Skeçte Akyazi Köyü muhtari çevre köylerden birinin muhtarina “köyde agaç birakmadiniz kestiniz” O da “köy bosaliyor agaci ne yapacaksiniz arsayi ne yapacaksiniz” diyor. Bunun üzerine Akyazi muhtari “Sen öyle zannet. Bu agaçlar kalem olacak kagit olacak, bu arsalar yazlik, olacak, ev dolacak” diye cevap veriyor .Evet o günlerde bu söylenen hayaldi ama simdi gerçeklesti. O günden bu güne köyde 8-10 tane ev yapildi, halen yapilmaya devam ediliyor .Ayrica bosalan fakat kullanilmaya müsait evler de onariliyor.
<br /> Yasadigimiz bu güzelliklerden yola çikarak senligimizin her yil yapilmasi gerektigi düsüncesindeyim .Geriden gelen kusagi bu güzelliklerden mahrum birakmayalim. Her yil düzenlenen senlikler ile dostluk ve sevgi tohumlari ektigimiz bu yürekleri tekrar çorak yapmayalim .Bu yürekler nadasa birakmaya gelmez .Hem madem geleneksel dedik o halde devam etmeli diye düsünüyorum. Aslinda herkes benle ayni düsüncede Internet sitelerimizdeki yazilanlardan bunu anlamak mümkün.
<br /> Bu arada Akyazi köyünü sanal alemde de hak ettigi yere getiren www.akyazim.Com ve www.akyazikoyu.com sitelerini hazirlayanlara ve siteleri ziyaret ederek ayakta tutan Akyazi sevdalilarina tesekkürler.
<br /> Bu yil yapilip yapilmayacagi konusunda tartisilip, yapilmamasi noktasinda çesitli bahaneler ileri sürülse de esas nedenin finans sorunu oldugunu düsünüyorum. Bunun disinda her türlü zorluk asilmaktadir. Herkes bedenen ve manen gereken fedakarligi yapmaktadir. Bu finans sorununa da çözüm bulunursa mesele kalmayacak. Bu konudaki önerilerinizi web sitelerimizde paylasarak ortak bir çözüm bulalim.
<br />Atalarimiz için, ata topraklarimiz için, gelecek kusaklarimiz için kisacasi Akyazi’miz, asirlik yazimiz için senligimizi her yil yapmaliyiz diye düsünüyor, gereken ilgiyi göstereceginize yürekten inaniyorum.
<br /> Sevgi ve saygilarimla...
<br />
<br /> Yusuf ULUDAG
<br />
Düzenleyen yusufuludag Tarih: 30 Aralik 1899 - 00:00
|