:
Yazilar
Konu Konu: GÜZEL CEVAPLAR - 7 - Cevap YazYeni Konu
Yazar
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
selamikaranfil
moderatör
moderatör

Durum Online: Offline
Gönderildi: 06 Temmuz 2005 - 12:01 | IP Kayıtlı Alıntı selamikaranfil

NE BAL VAR, NE DE PEKMEZ...
    A. Geylanî Hazretlerinin üzerine hiç sinek konmazdi. Onun bu haline vakif olanlardan biri sordu.
    - Üzerinize sinek kondugunu hiç görmüyoruz? Sebebi nedir?
    Su cevabi verdi:
    - Niçin konsun ki? Üzerimde ne dünyanin pekmezi var, ne de ahiretin bali...

ALISVERISE GELDIK...
    Ibn-i Muhayriz isimli din alimi, elbise almak için bir magazaya girdiginde, içerdekilerden birisi onu tanidi ve dükkan sahibine:
    - Bu zât, Ibn-i Muhayriz'dir, dedi.
    Ibn-i Muhayriz kendisine özel bir muamele yapilmamasi için hemen disari çikarken:
    - Biz paramizla birseyler almaya geldik, dedi. Dinimizle degil.

IHLASLI OLMAK
    Yahya bin Muaz'a:
    - Kul ne vakit ihlasli sayilir? diye sormuslar. Cevaben söyle buyurmus:
    - Kendisini öven insanla, tenkid eden insani bir gördügü vakit...

SIZ DE ORTAKSINIZ
    Süfyan-i Sevrî, evinin kapisi önünde bir dostuyla sohbet ederken, önlerinden son derece süslü giyinmis bir adam geçti. Dostu bu adama hayranlikla bakarken, Süfyan-i Sevrî ona söyle buyurdu:
    - Eger sizler gipta ile bakmamis olsaydiniz, bu adam böyle süslenip israfa girmezdi. Hayranliginizi ifade eden tavrinizla bu adamin 'israf' günahina siz de ortak oluyorsunuz.

REHBER BÖCEK
    Ebü'l-Haccac Aksurî'ye:
    - Maneviyatta rehberin kim? diye sorduklarinda:
    - Bir böcek, dedi.
    Alay ediyor sandilar. Izah etti:
    - Disarida gezerken, fener diregine çikmak isteyen küçük bir böcek gördüm. Kaygan oldugu için yari yoldan düsüyor, fakat hiç yilmiyordu. Yüzlerce defa ayni hareketi tekrarladi. Onu o halde birakip mescide gittim. Çiktigimda bir de ne göreyim, diregi tirmanmis, fenerin yaninda duruyor. O hayvan engellerden yilmama ve sebat etme konusunda rehberim oldu.

BIR ÖKÜZ UGRUNA
    Oglunun okumasi için çiftligindeki bütün inekleri satan bir köylü, onun birsey ögrenemedigini görünce:
    - Ne bahtsiz adammisim, diye söylenmis. Bir öküz ugruna ne inekler feda ettim.

MALIN NEREDE?
    Hasan el-Basrî, "Ben ölümden korkuyor ve onu sevmiyorum" diyen birine su cevabi vermistir:
    - Malini geride biraktigin için ölümü sevmiyorsun. Eger malini ileriye (ahirete) gönderseydin, pesinden gitmek isteyecektin.
Sayfa Başı Göster selamikaranfil's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır selamikaranfil

Cevap YazYeni Konu
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

Foruma Git
Bu işlemi yapamazsınız: Yeni konu gönderme
Bu işlemi yapamazsınız: Konulara cevap yazma
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı silme
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı düzenleme
Bu işlemi yapamazsınız: Anket oluşturma
Bu işlemi yapamazsınız: Oy kullanma