:
Amasya-Akyazi
Konu Konu: GÖKBIR... Cevap YazYeni Konu
Yazar
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
Selami KARANFIL
ziyaretci
ziyaretci

Durum Online: Online
Gönderildi: 10 Kasim 2005 - 11:29 | IP Kayıtlı Alıntı Selami KARANFIL

BASKANLIGINI AKYAZILI AVUKAT NURI EKEN' IN YAPTIGI GÖKBIR; AMASYA'NIN EN BÜYÜK SIVIL TOPLUM HAREKETI OLMAYA ADAY...

Kurumsallasma sürecini tamamlayarak tüzel kisiliklerini almis 17 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek olusturdugu Gönüllü Kuruluslar Birligi (GÖKBIR) ilk kez basin önüne çikarak birligin ana amaçlarini ve kurulus gerekçelerini kamu oyuna duyurdu.

2005 yili Haziran ayindan itibaren kurumsallasma çalismalarini baslatan GÖKBIR, Amasya'da daha önce kurulurak fiili çalismalarini sürdüren 17 sivil toplum örgütünün üyeligini içine alan bir birliktelikle Amasya'nin en büyük sivil inisiyatif hareketini olusturarak çalismalarina hizli bir sekilde basladi.
Baskanligini Avukat Nuri Eken'in yaptigi GÖKBIR, bu aksam Pirler Parki'nda yemekli bir toplantida bir araya gelerek basin önünde kurulus amaçlarini ve yapacaklari çalismalari kamu oyuna deklare ettiler.
Baskan Eken yaptigi konusmada kurumsal isbirliginin ana felsefesini su sözlerle açikladi.
"Amasya'dan hareketle giderek dünyaya açilan bir ölçekte toplumun ortak inanç ve degerlerinin eksiklik veya ihlalinin gündeme tasinmasi, toplumun tüm katmanlari arasinda meydana gelmis olan esitsizlik ve adaletsizliklerin giderilmesi; kim tarafindan yapilirsa yapilsin sosyal, siyasal ve ekonomik alandaki her tür haksizlik ve yanlisligi yapanlarin bu tutum ve ihlalinden vazgeçinceye kadar karsisinda yasal çerçeve içinde mücade edilmesi kabul ve taahhüt edilerek bu birlikteligin hayata geçirilmesi öngörülmüstür."
Daha sonra birligin kisa, orta ve uzun vadede yapacagi çalismalar hakkinda bilgi veren GÖKBIR Baskani Av. Nuri Eken, Terörle Mücadele Yasasi'nda yapilmak istenen degisikliklerin insan hak ve hürriyetlerini kisitlayici mahiyetteki maddelerinden dolayi ciddi endise duyduklarini belirterek bu tasarinin bu sekilde TBMM'ne getirildigi taktirde gerek il milletvekilleri ve gerekse TBMM nezdinde girisimlerde bulunacaklarini sözlerine ilave etti.
Diger yandan sosyal etkinlikler içerisinde ise 24 Nisan Ögretmenler Günü dolayisiyla Il Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle ilkögretim okullari arasinda "Ben ögretmen olsam" konulu bir kompozisyon yarismasi baslattiklarini söyleyen Eken sözlerini söyle tamamladi.
"Insanlarin hayirlisi baskalarina faydali olanidir anlayisiyla çiktigimiz bu yolda gerçekten memleketimiz adina faydali faaliyetlerin yapilmasini diliyor, Ramazan Bayraminizi tebrik ediyor, huzur, baris ve mutluluklara vesile olmasini temenni ediyoruz."
GÖKBIR' e üye sivil toplum örgütleri sunlar:
HUDER (Baskan Av. Nuri Eken), HIZMET-IS (Abdülkadir Disdis), YOL-IS (Ahmet Çoban), MEMUR-SEN (Fatih Kocur), EGITIM-BIRSEN (Celalettin Kapusuz), SAGLIK-SEN (Fatih Kocur), BÜRO-SEN (Yasar Günay), BEM-BIRSEN (Sadi Güven), DIYANET-SEN (Sadullah Varol), AGD (Yakup Akbulut), HIZIR-DER (Hüseyin Ladikli), ILIM YAYMA CEMIYETI (Mehmet Yüksek), IMAM HATIP DER (Necmi Eraslan) ÇEVRE DER. (Mustafa Tekin), AYDER (Talat Albayrak), AKEV (Ibrahim Eliballi), TÜTEV (K.Sina Eroglu).

Daha fazla haber icin: AmasyaHaber.Net
http://www.amasyahaber.net/news/05/

Düzenleyen selamikaranfil Tarih: 30 Aralik 1899 - 00:00
Sayfa Başı Göster Selami KARANFIL's Profil Bu kullanıcının diğer mesajlarını araştır Selami KARANFIL

Cevap YazYeni Konu
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

Foruma Git
Bu işlemi yapamazsınız: Yeni konu gönderme
Bu işlemi yapamazsınız: Konulara cevap yazma
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı silme
Bu işlemi yapamazsınız: Mesajlarınızı düzenleme
Bu işlemi yapamazsınız: Anket oluşturma
Bu işlemi yapamazsınız: Oy kullanma