Muaz_87 admin
Üyelik: 01 Ekim 2003 Ülke: Turkey
Durum Online: Offline Mesaj: 76
|
Gönderildi: 15 Ocak 2005 - 10:08 | IP Kayıtlı
|
|
|
MUHLAMA
Malzemeler: Üç tahta kasigi misir unu, üç kasik tereyagi, bir kase tel veren peynir, Ilik SU ve tuz.
Yapilisi: Bakir bir tavada tereyagi eritilir. Misir unu konulup penbeles inceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanir. HafIf ateste karistirilarak yagini üzerine verinceye kadar pisirilir. Muhlama tel veren peynirle yapilabilecegi gibi hertürlü peynirle veya minci ile de yapilabilir. Peynir ve minci sade olarak da yagda pisirilebilir. (Buna pisirmek yerine isitmak demek daha dogru olur). Yagda sade olarak pisirilen peynire peynir muhlamasi, yagda sade olarak pisirilen minciye de minci muhlamasi denir. Hemsin yöresinde bir miktar kaymak alinarak tavaya konur, ates üzerinde kaynatilir, içerisine yavas yavas misir unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince dogranmis köy peyniri konmak suretiyle sicak olarak servis yapilir. Bu muhlama sekline adi geçen yöremizde "kaymak muhlamasi' denmektedir
(Poro) Mustafa Uludag
|